Portrait Prof. Dr. Günter Faltin

Günter Faltin

Günter Faltin is professor Entrepreneurship aan de Vrije Universiteit van Berlijn. Al in 1985 richtte hij de Projektwerkstatt GmbH op met het idee voor de theecampagne. Hij kreeg uitnodigingen voor gastdocentschappen, wetenschappelijke voordrachten en workshops in meer dan 20 landen onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Japan en Zuid-Korea.

In 1997 kreeg hij de Award van de Price Babson Foundation, Boston, ‘for bringing entrepreneurial vitality to academic’. Bij Vison Summit 2007 kreeg hij de Award voor ‘levensondernemer’.

Sinds halverwege de negentiger jaren is het theecampagnepostorderbedrijf marktleider en de grootste importeur van Darjeeling-thee ter wereld.

Faltin is business angel en coach van start-ups, waaronder Ebuero, RatioDrink en het platform Direct naar de Kanzlerin.
Hij is initiator en sponsor van het herbebossingproject van het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor Darjeeling, India. In 2001 richtte hij de stichting ‘Entrepreneurship’ op. Faltin breekt een lans voor een cultuur van het ondernemerschap dat boven bedrijfsadministratief denken uitstijgt en zich openstelt voor conceptcreatieve oprichtingen.

www.entrepreneurship.de