YEAH!, PUB Innovatielab en Hanze Hogeschool Groningen/NHL Hogeschool Leeuwarden als ondersteuners van het boek

PUB Innovatielab

PUB is hét creatieve innovatielab van Groningen waar ondernemende talenten hun ideeën voor een onderneming, dienst of product verder ontwikkelen tot innovatieve concepten en bedrijfsinitiatieven.

PUB innovatielab ontwikkelt trainingen, methodes en tools op het vlak van creativiteit & innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Deze worden ingezet om de ondernemende talenten in PUB te ondersteunen. Ook worden ze aangeboden aan organisaties en bedrijven die willen innoveren.
Dit boek is een grote inspiratiebron voor PUB innovatielab, het sluit aan bij de visie van PUB over creatief ondernemerschap. Het helpt ons concrete invulling te geven aan onze activiteiten: nieuwe ondernemers ondersteunen in het creatieve proces van hun entrepreneurial design.
Laat je ook inspireren!

Thea Warringa
PUB innovatielab, Groningen
www.pubgroningen.nlInnovatie Exportclubs

De Hanze Hogeschool Groningen en de NHL Hogeschool te Leeuwarden (NHL) werken samen in verschillende projecten waarin trends op het gebied van export aan het licht komen. Een van de projecten is het project Innovatie Exportclubs (februari 2009/2011). Hierin wordt nauw samengewerkt met de Exportclubs op het gebied van internationale handel.

De ambitie is dat door kennisuitwisseling de ’next practice‘ op exportgebied ontstaat. In al onze projecten proberen we een blijvende basis te ontwikkelen voor samenwerking van de kennisinstellingen met de Noordelijke exportbedrijven. Bij het zoeken naar next practices werken de hogescholen samen met internationaal gerenommeerde experts op het gebied van ondernemen, zoals Günter Faltin. Het laat zien dat internationaal ondernemen niet alleen vraagt om kennis, maar ook de juiste houding en gedrag. De hogescholen brengen dit al jaren op verschillende plaatsen in de praktijk en willen dit de komende jaren nog verder gaan doen, met en voor studenten, met en voor ondernemers!

Het boek ‘onderneem je leven zelf’ en de beschrijving van het succesvolle exportverhaal ‘Teecampagne’ van Faltin biedt veel inspiratie voor nieuwe, kansrijke exportconcepten.

Dr. Frank Jan de Graaf
Lector International Business, Hanzehogeschool Groningen
www.hanze.nlYoung Entrepreneurs Are Here! (YEAH!)

Logo YEAH!

Bij YEAH! zijn we gefascineerd door de dynamiek van het ondernemerschap. Al sinds 2005 staan wij klaar voor ondernemers die bezig zijn met het opzetten van hun bedrijf.
De filosofie van Gunter Faltin past perfect bij YEAH!. Ons uitgangspunt is dat ondernemen leuk mag zijn. We willen er graag zijn voor ondernemers die hun ‘YEAH! moment’ willen beleven.
Wil je starten met ondernemen, dan hebben we bij YEAH! drie belangrijke vragen voor je:

(1) Drijfveer
Heb je er wel eens over nagedacht WAAROM je een bedrijf start of WAAROM je bedrijf bestaat?

(2) Business model/ bedrijfsconcept
Hoe ziet jouw (toekomstige) business model eruit? Valt er nog iets te verbeteren of juist te vereenvoudigen? Is je concept schaalbaar?

(3) Klaar voor de start?

Is jouw bedrijfsidee klaar voor de start? Is het haalbaar? Hoe ga je met onzekerheid en risico’s om?

Met deze vragen komen we bij de kern van jouw zaak. YEAH! Ondernemen DOEN!

Koen Atema en Niek Huizenga
Namens het team van YEAH!
www.yeahincubator.nl