Wat anderen zeggen over het boek

Hier leest u reacties van lezers:

Ondanks alles blijven starters een ‘soort apart’. Ze weten dat ze op de knieën naar hun financieel adviseur moeten, dat ze de 28 pagina’s voor hun aanvraag nooit bij elkaar geschreven krijgen en dat ze tenslotte niets van liquiditeitsmanagement zullen begrijpen. Starter zijn, heel eerlijk gezegd op de één of andere manier merkwaardig. Wie doet zich het zichzelf vrijwillig aan om gemangeld te worden in de bureaucratie?
Dat is een verkeerde benadering, zegt Günter Faltin. Zijn boek ‘Kopf schlägt Kapital’ is uiterst verfrissend. Het laat de adviseurs van de starters zien, die weliswaar willen helpen, maar vooral demotiveren.

Faltins stelling is simpel. De zenuwslopende bedrijfsadministratie kun je tegenwoordig eenvoudig delegeren aan professionals.
Wat een starter nodig heeft, is een idee. En aansluitend veel denkwerk om uit het idee een stevig concept te ontwikkelen. Dat werkt, beweert Faltin en het is leuk!

Faltin weet waarover hij spreekt, want hij onderwijst niet alleen ondernemerschap, maar heeft als ondernemer het postorderbedrijf ‘Teekampagne’ opgericht en met succes. Word ondernemer, adviseert het boek of ga voor jezelf aan de slag. Betere alternatieven zijn er niet.

Rolf Dobelli van getAbstract.de @ Amazon

_____________________________________________________________________________________________________
Geachte heer Faltin,

Eerst lag het boek bij mijn stoel. U kent dat, je weet nog niet precies… En toen heb ik het opgepakt, erin gebladerd en ik ben gaan lezen. Ik kon niet meer ophouden. Beter dan een detective!! Spannender, opwindender, boeiender, echte wetenschap, nieuw denken en goed, zo goed geschreven: vanaf de eerste zin was ik geboeid. Ik ben zeer enthousiast.

Bedankt!

Frithjof Hager
_____________________________________________________________________________________________________
Zelden beleefde ik aan een business boek zoveel plezier en gaf het me zoveel moed. De meeste van die boeken gaan te veel over getallen en statistiek en geven te weinig praktische tips. Dit boek is totaal anders.
Katja Holzhei
_____________________________________________________________________________________________________
Daar staat een professor die beweert: iedereen kan succesvol een onderneming oprichten. Natuurlijk gelooft niemand dat, tenslotte heeft een professor, zelfs een Duitse professor, boekenkennis, maar hij heeft geen verstand van de harde strijd in de vrije markt. Dus blijft er voor die professor niets anders over dan een daad te stellen. Hij koopt in India Darjeeling thee, omzeilt de tussenhandel bij het transport naar Duitsland. Daar laat hij de thee in de haven verpakken en verkoopt deze in grote verpakkingen vanaf 1 kilo. De kwaliteit is top, de prijs concurrerend, de zaak werkt. Ongeveer 10 jaar later is de professor met zijn ‘Teekampagne’ de grootste importeur van Darjeeling thee ter wereld. Hij is daarmee groter dan internationale concerns als Lipton, Twinings en Unilever. Hij houdt het al 10 jaar aan de top vol. Vanzelfsprekend als bijbaan.

Artkel: Voor de Mozarts van de economie, Laslo Scholtze
_____________________________________________________________________________________________________