Waarom zou je onderneem je leven zelf lezen?


Onderneem je leven zelf is een boek over de nieuwe manier van (je leven) ondernemen. Ik heb deze bestseller ‘Kopf schlägt Kapital’ vertaald; omdat ik het het beste boek vind dat in Europa geschreven is over ondernemerschap en hoe je ondernemer kunt worden, ondernemer van je eigen leven.

Het boek is heel bruikbaar en praktisch toepasbaar vanwege het bijzondere uitgangspunt dat iedereen ondernemer kan worden! Natuurlijk niet zomaar… Allereerst is het van belang dat je leert gebruik te maken van je creativiteit en op basis van je eigen kracht aan je concept gaan werken. (Wie ben ik eigenlijk?) Daarnaast moet je bereid zijn veel tijd in je ideeënconcept te steken. (Wat kan ik eigenlijk?)Want ondernemer word je niet vanzelf. Het boek helpt je bij het ontwikkelen van een ondernemende mindset, precies wat je nodig hebt. Dat maakt dat je de juiste mensen leert kennen, die jouw idee de wereld in helpen. (Wie ken ik eigenlijk?). Zo kan ‘Serendipity’ ontstaan, wat betekent dat je vindt, waarnaar je niet op zoek was, een kenmerk van ondernemers.

De drie vragen die tussen de haakjes staan, zijn bepalend voor het succes van de ondernemer en wetenschappelijk aangetoond door Saras Sarasvathy. Günter Faltin concretiseert deze principes op basis van zijn eigen ondernemend verhaal over de ‘Teekampagne’.

Ik ken mensen die het hebben toegepast voor het oprichten van hun eigen (succesvolle!) bedrijf. Maar je kunt het ook gebruiken om concreet vorm te geven aan je eigen toekomst. In ‘Onderneem je leven zelf’ gaat het er niet alleen om wat je wilt bereiken, maar vooral ook over hoe je je doelen bereikt. Faltin is de grootste thee-importeur van Europa. Hij beschrijft in zijn boek het recept dat tot zijn succes leidde, zodat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen. Belangrijk om te weten is dat het autobiografische verhaal leest als een trein, een spannend en boeiend verhaal.

Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik de Duitse auteur Günter Faltin tijdens een conferentie over ondernemerschap. We hebben een twee overeenkomsten: beide zijn we docent met een bijzondere interesse voor educatie in ondernemerschap en ondernemer. De combinatie van onderwijs en ondernemer ZIJN kan in de toekomst van het Nederlandse ondernemerschaponderwijs het verschil maken. Want ook in het onderwijs zijn we inmiddels met deze visie aan de slag gegaan. Het Concept Creatief ontwerpen aan de basis van het nieuwe onderwijs in ondernemerschap. Met Onderneem je leven zelf kunnen we de weg van de creatieve economie inslaan. Wellicht de paradigmashift realiseren waarover Wijffels in het voorwoord spreekt?

Ik hoop van harte dat we er in de nabije toekomst over van gedachten kunnen wisselen. Verder ben ik graag bereid een workshop/ lezing over het boek te komen geven, neem hierover gerust contact met me op. Een hartelijke groet van,

Fenny Lücker

Bestellen